Είχα αρκετές ώριμες μπανάνες στο ψυγείο μου όταν θυμήθηκα την περίφημη Banoffee pie του Ian Dowding. Βέβαια καθώς δεν υπήρχε ούτε χρόνος ούτε υπομονή για την αυθεντική συνταγή έκανα μια διασκευή της με εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Υλικά:
4 μπανάνες
400 γρ. μπισκότο digestive
200 γρ. βούτυρο
120 γρ. ζάχαρη άχνη
250 ml. κρέμα γάλακτος φυτική
Για την κρέμα καραμέλας:
1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού νερό
1/4 γιαούρτι
1 βανίλια
Τρίμμα σοκολάτας
Εκτέλεση:
Αρχικά θρυμματίζουμε στο multi τα μπισκότα. Παράλληλα λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Έπειτα ενσωματώνουμε το βούτυρο στα μπισκότα και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε σε ένα πυρέξ ή σε φόρμα με τσέρκι και πιέζουμε με ένα κουτάλι για να απλωθεί σαν τάρτα. Για να κάνουμε την κρέμα καραμέλας, βάζουμε σε ένα τηγάνι την ζάχαρη και το νερό ώστε να κάνουμε μια ελαφριά καραμέλα. Αφού κρυώσει λίγο, ανακατεύουμε με το γιαούρτι και την βανίλια.
Αδειάζουμε την κρέμα καραμέλας πάνω από τη βάση μπισκότων και στρώνουμε τις μπανάνες που έχουμε κόψει σε ροδέλες. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τις μπανάνες. Πασπαλίζουμε με τρίμμα σοκολάτας. Έτοιμο!