Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Crossfit με τον Γιάννη Ορκόπουλο...συνέντευξη από την Αριστέα Τσάντζου - Ξένια Καλέση




Γοητευτικός , γυμνασμένος, μυστηριώδης  και πάνω απ’όλα δραστήριος, ο Γιάννης Ορκόπουλος δεν περνάει απαρατήρητος! Οι Katkatwomen τον παρακολούθησαν ενώ εργαζόταν ως personnal trainer...
Σε στάδια ...
Σε γυμναστήρια ...
Σε ανοιχτούς χώρους ...
Και ενώ αθλούνταν με extreme τρόπους.... 

 
Βγήκαμε μαζί του για καφέ, αν και του ήταν δύσκολο να βρει χρόνο... και να πεισθεί να κλείσει ένα κινητό που βουίζε συνέχεια ... Μας μίλησε για εκείνον ... Πρώην πρωταθλητής στο τρίαθλο και βαλκανιονίκης, τελείωσε την Γυμναστική Ακαδημία στην Θεσσαλονίκη, εξειδικεύτηκε στην αθλιατρική στο καθολικό πανεπιστήμιο του Leuven στο Βέλγιο,  μεταπτυχιακό πάνω στην προπονητική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, είναι Clinical Pilates instructor και κατοχος του Crossfit L1.... και πόσα άλλα ακόμα...



«Γιατί να επιλέξει κάποιος το personal training; Ποια τα πλεονεκτήματα του;»

« Γιατί με το  personal training ο ασκούμενος κάνει ένα πρόγραμμα το οποίο είναι δομημένο στα μέτρα του σύμφωνα με τις δυνατότητες του αλλά και τις ανάγκες του. Είναι η εξειδίκευση πάνω σε αυτό που λέμε ‘παω γυμναστηριο’.
Θέτονται συγκεκριμένοι στόχοι που σκοπό έχουν την βελτίωση της φυσικής κατάστασης με αποτέλεσμα την βελτίωση της εμφάνισης ή την αποκατάσταση από τραυματισμούς ».
 



«Τι χρησιμοποιείς στα προγράμματά σου;»

« Θα χαρακτήριζα τα προγράμματα μου πολυμορφικά. Χρησιμοποιώ ασκήσεις από το Pilates, τη yoga, με αντιστάσεις (βάρη, λάστιχα) σε συνδυασμό με το Crossfit. Για αυτό και τα προγράμματα μου δεν είναι ποτέ τα ίδια».




«Τι είναι το CrossFit

« Το CrossFit είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να είσαι ‘fit’ . Μπορεί να το κάνει ο καθένας πάντα προσαρμοσμένο στα μέτρα του. Είναι μία μέθοδος εκγύμνασης που χρησιμοποιεί λειτουργικές κινήσεις. Σε γενικές γραμμές η φιλοσοφία του crossfit είναι να είσαι καλός σε όλα, αλλά και έτοιμος για όλα. Δε θέλω να πω παραπάνω γιατί δε θέλω να ανοίξω τα μάτια σε κάποιους που κοροϊδεύουν τον κόσμο λέγοντας του  ότι κάνουν crossfit ενώ στην ουσία έχουν δει ένα βίντεο στο youtube και το αντιγράφουν ».


« Είναι δύσκολο;»

« Δεν θα το έλεγα. Τα πάντα προσαρμόζονται.  Ένα προγραμμα CrossFit (WOD) μπορεί να έχει την ίδια δομή για κάποιον elite αθλητή αλλά και για έναν 50αρη τραπεζικό υπάλληλο που μόλις έχει τελειώσει το 8ωρό του. Οι διαφορές που θα κάνουν το WOD κατάλληλο για τον καθένα είναι στις παραμέτρους. Οι προσαρμογές γίνονται ανάλογα με τις δυνατότητες του ασκούμενου ».



«Πόσο άμεσα είναι τα αποτελέσματα;»

« Μετά τον πρώτο μήνα αρχίζεις να βλέπεις διαφορές στο σώμα σου – σε συνδυασμό πάντα με μια ισορροπημένη «καθαρή» διατροφή.

Οι Katkatwomen φόρεσαν τα αθλητικά τους και το δοκίμασαν! Ήταν τελικά τόσο εύκολο να κάνεις ότι κι εκείνος ...