Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Δημοψήφισμα Ελλάδας και Sebastian Bieniek





«Οτιδήποτε είναι αμφίσημο, ένας τέλειος κύκλος και ένας διπρόσωπος, σαν το ψεύτικο και το πραγματικό, το άσχημο και το όμορφο, το αληθινό και το μη αληθινό, αυτό είναι το θέμα της τέχνης μου» λέει στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο γερμανός καλλιτέχνης Sebastian Bieniek.






Ο γεννημένος στην Πολωνία 40 άρης καλλιτέχνης, φωτογράφος, σκηνοθέτης και συγγραφέας είχε ξεκινήσει από το 2013 να δουλεύει τις σειρές «Doublefaced» («Διπρόσωποι»). Σκοπός της τέχνης του ήταν «να ασκήσει κριτική και να υποδείξει τα λάθη μας ως πολιτισμός χωρίς να λαμβάνει υπόψην του τις συνέπειες». «Ένας θαρραλέος ανάμεσα σε δειλούς» λένε γι αυτόν οι κριτικοί και οι δημοσιογράφοι.



Την 1 Ιουλίου 2015 – και ενόψη του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα – ανεβάζει ως φωτογραφία προφίλ στην προσωπική του σελίδα στο facebook την ελληνική σημαία. Έργο με τα χαρακτηριστικά της σειράς «Doublefaced» απεικονίζουν τον ίδιο πίσω από μια διάφανη ελληνική σημαία. Σημειωτικά η στάση του, απλώς χαιρετισμός ή κάτι άλλο; Αναρωτιέμαι. Ίσως μαζί μου αναρωτιούνται οι 171.650 χιλιάδες άνθρωποι που έχουν κάνει like την σελίδα του...
Ευχαριστούμε τον Sebastian Bieniek για την ανάδειξη – με τον καλλιτεχνικό του τρόπο – του θέματος «Ελλάδα» στην κόσμο!




Περισσότερα για την ζωή και το έργο του εδώ :
https://www.facebook.com/bienieksebastian?sk=timeline&app_data
http://www.eng.sebastianbieniek.com/