Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Ο Εκκεντρικός «Καστράτο» Klaus Nomi !


Ο κόντρα-τενόρος Klaus Sperber γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1944 στην Βαυαρία της Γερμανίας. Στα μέσα της δεκαετίας του ΄70 έφυγε απ’ την χώρα του για να εγκατασταθεί στο Σόχο της Νέας Υόρκης, αφενός για να προωθήσει την καριέρα του και αφετέρου για να απεγκλωβιστεί απ’τα στενά όρια του περιβάλλοντος που μεγάλωσε, ώστε να εκφράσει την σεξουαλική του ομοφυλοφιλία.





Για να πληρώνει τα μαθήματα μουσικής που έκανε, δούλευε σε ζαχαροπλαστείο και άκουγε Μαρία Κάλλας. Είχε μια μοναδική φωνή, κόντρα τενόρος, ενώ χαρακτηριζόταν ως «καστράτος» λόγω της καθαρά γυναικείας χροιάς της. Συνδύασε μοναδικά την ποπ - ροκ μουσική με την όπερα και τα ηλεκτρονικά ηχητικά εφά. Έγινε γνωστός όταν ο David Bowie συνεργάστηκε μαζί του.

Το εκκεντρικό μακιγιάζ, το ιδιαίτερο χτένισμά του, τα αλλόκοτα ρούχα επί σκηνής τον αναδεικνύουν σαν μια από τις πλέον αινιγματικές και εκκεντρικές φιγούρες.

Έφυγε απ’την ζωή στις 6 Αυγούστου του 1983, σε ηλικία μόλις 39 ετών ύστερα απο οκτώ μήνες περίπου από την διάγνωση που του έγινε για aids.

Στην χώρα μας έγινε γνωστός με το τραγούδι του Total Εclipse, μουσικό θέμα της διαφήμισης του Campari που γυρίστηκε στην Σαντορίνη! Απολαύστε το!