Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Ποιος είναι ο Παρμενίων ;

 Συνέντευξη από Αριστέα Τσάντζου - Ξένια Καλέση



Κάποιοι προσπαθούν πολύ για να μάθουν να στέκονται, να μιλούν, να περπατούν, να χαμογελούν ή να κοιτάζουν με μυστήριο το φακό. Όχι όμως το μοντέλο Παρμενίων Σόρμας!



Οι katkatwoman συναντήθηκαν το καλοκαίρι μαζί του για καφέ και αυτό που μας έκανε εντύπωση – πέρα από την εμφάνισή του – ήταν το χιούμορ του και η ταπεινότητα με την οποία αντιμετωπίζει την δουλειά του, τους ανθρώπους, τις καταστάσεις, την ζωή.

Ο τεταρτοετής φοιτητής των ΤΕΦΦΑ του ΑΠΘ, με κατεύθυνση τις υπαίθριες δραστηριότητες (ορειβασία, αναρρίχηση κλπ) δεν καπνίζει, δεν πίνει, δεν ξενυχτά, γυμνάζεται και προσέχει την διατροφή του. Και τονίζει συνέχεια πως «δεν πρέπει να πάρουν τα μυαλά σου αέρα» και «να την ψωνίσεις» σε αυτόν τον χώρο. Και πόσο εύκολο είναι αυτό το γεγονός να σε καταστρέψει!



 

- Τι σε ώθησε να ασχοληθείς με το μόντελινγκ;

«Ήταν καταρχήν θέμα βιοπορισμού. Και σε αυτό το πλαίσιο ο θείος μου – σχεδόν πατέρας για εμένα – μου το πρότεινε σαν ιδέα. Ο λόγος του έχει μεγάλη βαρύτητα κι έτσι άρχισα να το σκέφτομαι σοβαρά. Ώσπου και τελικά έγινε».

- Ποιες ήταν οι πρώτες σου κινήσεις για να μπεις στον χώρο;

«Έστειλα ένα βιογραφικό και κάποιες φωτογραφίες σ'ένα πρακτορείο. Ουσιαστικά σχεδόν αμέσως έκλεισα συνεργασία μαζί τους κι έτσι ξεκίνησα την δουλειά!»

- Πως ήταν στην αρχή;

«Η αλήθεια είναι ότι τον πρώτο καιρό ντρεπόμουν πολύ να το κάνω.  Θυμάμαι το πρακτορείο μου έκλεινε συνέχεια συνεργασίες κι εγώ πάντα έβρισκα διάφορες απίθανες δικαιολογίες για να μην πάω... Κάποια στιγμή όμως – 4 μήνες μετά – συνειδητοποίησα ότι έτσι δεν θα έλυνα ποτέ το οικονομικό μου ζήτημα. Κι έτσι ξεκίνησα πραγματικά αυτή τη φορά, με απόλυτη συνέπεια και υπευθυνότητα! Και μάλλιστα άρχισε να μου αρέσει κιόλας, να το αποζητάω! Βέβαια υπήρξαν πολλές δουλειές στην αρχή χωρίς καθόλου αμοιβή. Τις θυμάμαι όμως σαν τις πιο όμορφες συνεργασίες που είχα».



- Σήμερα πως βλέπεις τις αποδοχές ενός μοντέλου;

«Αν και η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει όλα τα επαγγέλματα, εντούτοις οι αποδοχές είναι καλές. Και όσο αποκτάς εμπειρία και αναγνωρισιμότητα, οι αποδοχές αυξάνονται!»

- Θα μπορούσε να αποτελέσει πλήρη ή μερική απασχόληση για έναν νέο;

«Και τα δύο, εξαρτάται πως θα το προσεγγίσει κανείς και πόσο χρόνο μπορεί να διαθέσει. Κι εγώ σκέφτομαι μελλοντικά να κάνω αυτό αποκλειστικά. Θα πρέπει όμως να στραφώ και προς το εξωτερικό, Ευρώπη ή Κίνα».


- Εκτός από το παρουσιαστικό, τι άλλο χρειάζεται για να γίνεις μοντέλο;

«Αυτοπεποίθηση, συνέπεια, ευγένεια και καλούς τρόπους. Το μόντελινγκ δεν είναι παιχνίδι. Είσαι εκεί για κάποιο συγκεκριμένο σκοπό. Χρειάζεται αφοσίωση».

- Για ποιον φωτογραφίζεσαι;

«Κυρίως για τα look book εταιριών, για τα editorials περιοδικών οι για πασαρέλες οίκων όπως Τσέλιος, Bitsiani, Jeans Edward, Gabbiano, Crochet, Axel κ.α.».



- Θα έκανες τα πάντα μπροστά στον φακό;

«Ναι όλα. Εκτός από γυμνό! Δεν είναι όλα για όλους», μας λέει και γελά!