Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Μια ιδιαίτερη διαδρομή!


Για τους περισσότερους Κατερινιώτες οι πιο όμορφες διαδρομές είναι εκείνες που ξεκινούν και καταλήγουν στον Όλυμπο. Οι Katkatwoman απομακρύνθηκαν λίγο περισσότερο...


...διέσχισαν την κοιλάδα των Τεμπών και ανέβηκαν στον Κίσαβο, στην γραφική ιστορική κοινότητα των Αμπελακίων. Το χωριό είναι ένα πραγματικό στολίδι με τα άφθονα καλοδιατηρημένα πετρόχτιστα αρχοντικά και  τις παραδοσιακές πέτρινες βρύσες που φανερώνουν παλαιότερες εποχές δόξας, πλούτου και ακμής.

Αξίζει να κάνετε μια βόλτα στα σοκάκια του χωριού, να επισκεφτείτε το φρουριακής μορφής τριώροφο αρχοντικό του Γεωργίου Σβαρτς, το Κέντρο Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αμπελακίων στο παλιό υφαντουργείο του Αστερίου Αλεβίζου και το Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Αμπελακίων στο αρχοντικό Μολά. Αξίζει επίσης να καθίσετε σε κάποια από τις ταβέρνες στην κεντρική πλατεία ή στο παραδοσιακό καφενείο. Κι αν είστε τυχεροί, μπορεί να πετύχετε και καμιά παρέα να σας παίζει μουσική!

Το πιο εντυπωσιακό όμως όλων είναι ένα άνοιγμα στο δρόμο που συνεχίζει προς την κορυφή μετά το χωριό, γύρω στα 300-500 μέτρα, από όπου η θέα του Ολύμπου, της κοιλάδας και του φιδογυριστού Πηνειού κόβει κυριολεκτικά την ανάσα! Εκεί ακριβώς υπάρχουν και 2 τραπέζια για να μπορείτε να κάνετε πικ νικ ή να απολαύσετε τον «take away» καφέ σας!